Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Per la instauració de l’acolliment civil. Cullera Laica

En novembre de 2008, l’Associació Cullera Laica va sol·licitar formalment a l’Ajuntament de Cullera que estuatuïra l’acolliment civil a la nostra ciutat, és a dir: l’acte municipal, presidit per l’Alcalde o per la persona en qui delegue, pel qual els nous xiquets i xiquetes nascuts al municipi són presentats a la ciutadania, l’Ajuntament mostra el seu acolliment i reconeixement com a nous fills del municipi, i els seus pares i mares es comprometen a educar-los en els valors democràtics. És un acte per a l’alegria i el civisme. A més, Cullera Laica tenia previst elaborar i posar a disposició un cerimonial genuïnament cullerenc, amb poemes de poetes locals com Lamberto Olivert i música popular cullerenca com la recollida pel compositor Rafel Talens.

Durant quasi dos anys, directament o indirectament, la iniciativa de Cullera Laica no va deixar de ser notícia en la premsa, però finalment, l’Associació va desistir, degut a l’actitud de la Regidora de Règim Interior, Juana Sapiña, de l’Alcalde, Ernesto Sanjuán, i de l’Equip de Govern del Partit Popular. Amb tot, algunes persones no van deixar de mostrat el seu interés per este tipus d’actes.

Quan l’Associació va fer la seua petició a l’Ajuntament, arran de l’interés mostrat per un matrimoni vers els citats  actes, només teníem notícia de cincs municipis de tot l’Estat que d’alguna o altra manera havien donat suport als acolliments civils. Hui, cinc anys després, tenim constància de vora un centenar de municipis -tal volta en són més- que han celebrat acolliments civils o han aprovat els corresponents reglaments perquè es puguen celebrar. A més, tal com demostren els fets, l’acolliment civil és un acte apartidista, doncs han estat aprovats per municipis governats per tots els partits polítics amb representació local i també presidits per alcaldes o regidors de tots els partits polítics.

No sabem si és casual o què, però resulta significatiu comprovar en el llistat que adjuntem que on més pareix que han proliferat els acolliments civils ha estat precisament al voltant de Cullera, on no s’hi poden celebrar… Sincerament, creiem que la Regidoria de Règim Interior, l’Alcalde i l’Equip de Govern del Partit Popular es van equivocar amb la seua negativa. Però rectificar és de savis.

Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share