Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Tavernes: Compromís i PP voten en contra de regular l’assistència a actes religiosos

Esquerra Unida del País Valencià va proposar que no s’assistira com a càrrec municipal a aquest tipus d’actes per tal d’acomplir amb el principi d’aconfessionalitat de la Constitució

El passat dilluns va tindre lloc a Tavernes de la Valldigna (la Safor) el plenari en què Eduardo Bononad, regidor d’Esquerra Unida del País Valencià d’aquesta població, va presentar una moció en la qual proposava que els membres de la corporació no acudiren a cap acte religiós com a representants de l’Ajuntament, encara que com a persones lliures i individuals, segons les creences de cadascú, sí es podria acudir, però no com a càrrec públic, per a així complir el principi d’aconfessionalitat que la Constitució proclama. Aquesta proposta sols va rebre els vots favorables del PSOE (2) i del mateix Bononad (1), ja que Compromís (9) i el PP (4) van votar en contra.

Al debat del punt durant el plenari el PP va adduir a l’article 14 de la Constitució on es matisa que cap espanyol pot ésser discriminat per cap tipus de raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra raó o circumstància personal o social. Segons María Císcar, representat d’aquest grup polític, el senyor Bononad no està tenint en compte aquest punt reconegut per la Constitució, perquè consideren que així es discriminarien algunes entitats o associacions locals.

En el torn del PSOE, la seua regidora Maria del Pilar Altur, va donar suport a la iniciativa, ja que el passat agost aquest mateix grup polític va fer una proposta pareguda, però no es va concretar en res. A més, va fer referència a la falta d’intenció per tractar aquest punt per part del govern municipal.

En resposta a això, la representant de Compromís Encarna Mifsud, va al·ludir que el seu partit prioritza altres temes, com trobar locals per a les associacions del municipi, tot i que finalment argumentava que hi va haver un problema de comunicació a l’hora de reunir-se per tractar aquest tema de l’assistència a actes religiosos. Respecte al punt en qüestió, Mifsud va explicar que “hi ha molts actes d’ací a què ja no es van, creiem que als que es van és perquè són actes de rellevant importància, són actes arrelats al poble i cadascú podem decidir si anem o no anem, això ja és a nivell personal”.

Per això, Bononad va insistir matisant que els membres de la corporació poden acudir a totes les processons que vulguen, el que no pot ser és acudir com a representants de l’Ajuntament.

A tot això, l’alcalde, Jordi Juan, va manifestar en el debat d’aquest punt que “estic molt d’acord amb que això es regule, que arribem a un consens i potser el consens no és la proposta que ha fet Esquerra Unida, igual és una proposta pareguda, potser diem a aquestes no anem i a aquestes sí, jo estic a favor d’eixe consens”. Bononad va replicar que ell ja havia presentat la proposa a la comissió i Compromís es va abstindre, per tant no va haver cap tipus de negociació o consens.

Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share