- Considerem que la religió pertany a l’àmbit privat de les famílies i no a l’àmbit públic, per la qual cosa defensem un ensenyament laic, en la qual no s’incloga en el currículum d’ensenyament infantil, primària ni secundària, cap assignatura religiosa.
- El fet d’eliminar dels currículums l’assignatura de religió contribueix a aconseguir una educació més democràtica, en la qual no se separen als alumnes en classes per la seua condició religiosa.
- No volem continuar amb el concordat o acords amb la Santa Seu que signifique el finançament amb diners públics de professorat de religió que no ha realitzat prèviament un examen d’oposició o que imparteix assignatures diferents de la religió.
- No volem que els diners públics destinats a educació servisca per a finançar el funcionament dels col·legis concertats. Creiem en l’escola pública com a única per a aconseguir una educació igualitària.
- Ens oposem al fet que l’assignatura de religió puntue com una assignatura més en batxillerat, segons està reflectit en la LOMQE. Aquest fet està propiciant que en els dos últims anys s’haja incrementat en un 150% el nombre de matriculacions en aquesta assignatura amb l’objectiu que l’alumnat vegi pujar la seua nota mitjana, ja que l’assignatura de religió aconsegueix millors qualificacions que altres assignatures optatives. Insistim que tots els alumnes tinguen les mateixes opcions per a accedir a la universitat independentment de la seua condició religiosa. Reivindiquem la llibertat de consciència.
- També es pot començar a fer efectiu el que diem reduint en 1 hora a la setmana l’assignatura de religió en infantil, primària i ESO com han fet algunes Comunitats Autònomes.
- És incongruent que la Religió siga una assignatura d’oferta obligatòria en un estat aconfessional.
- Que els calendaris escolars no es regisquen per festes religioses. En altres països, tenen festes escolars relacionades amb la cultura, amb el clima, amb el rendiment acadèmic, és a dir, pensant en l’alumnat i en la seua part pedagògica.
- Eliminar definitivament les icones religioses en els centres públics d’ensenyament.
- Que aquestes mesures s’incloguen en el pacte nacional per l’educació.
El representante de la Confederación de AMPAS Gonzalo Anaya de Valencia con Raquel Ortiz, coordinadora de Valencia Laica en los actos del Día Internacional del Laicismo y la Libertad de Conciencia 2016