Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

El partido promovido por Ada Colau, «Un País en comú», sin propuestas para un Estado laico

El documento dado a conocer hace unos días como ponencia zero no incluye referencia alguna al Estado laico, a la laicidad institucional, a la derogación de los Acuerdos con las confesiones, religiosas, la financiación de las religiones, sacar la religión de la escuela,…

Solo unas alusiones a la escuela laica en el apartado 2.4 sobre Educación:

Serà  necessari  incrementar  de  forma  molt  rellevant  la  inversió  en  educació  en  totes  els  cicles  del  sistema  i dissenyar un pla transitori per transformar en centres públics i laics els actuals centres concertats. La  política  educativa  ha  de  ser  un  reflex  del  model  de  societat  que  volem  defensar:  educació  pública, inclusiva, laica, coeducativa, democràtica i crítica.

Xarxa  pública  de  centres  laics  de  qualitat. El govern de la Generalitat ha establert concerts amb  escoles  d’elit  a  les  quals  només  accedeixen  famílies  de  renda  mitjana  i  alta.  Alguns  d’aquests concerts són amb centres que separen els nens i les nenes. Cal acabar amb tot això, generant una xarxa pública de centres laics de qualitat, resultat del treball conjunt de pares, mares, educadors i alumnes. Cal eliminar els concerts amb centres privats. S’ha de començar per l’equiparació de tots els centres finançats amb fons públics i per la supressió dels concerts als centres que segreguin per qualsevol motiu.

Y algunas referencias a la religión al hablar de minorías religiosas en el apartado 5.5 Migraciones, ciudadnía e interculturalidad:

Antiracisme. El racisme és un sistema estructural que impedeix a un sector de la població l’accés a determinats  recursos  i  legitima  l’estratificació  social.  El  racisme  institucional  s’ha  de  combatre  d’arrel,  revertint  l’enfocament  de  les  polítiques  migratòries  i  d’estrangeria.  El  racisme  social,  la xenofòbia  i  la  islamofòbia  són  malalties  socials  que  legitimen  la  discriminació  i  infravaloren  persones negres, estrangeres, gitanes, musulmanes o amb fenotipus i religions diferents del que es considera la cultura hegemònica euroblanca de les elits classistes i racistes.

Reconeixement  de  la  diversitat  cultural.  No  hi  haurà  ciutadania  inclusiva  sense  reconèixer,  promoure i gestionar la diversitat cultural. Construir un país en comú implica apostar per un model de  societat  inclusiva  i  intercultural.  Les  polítiques  públiques  han  d’incloure  la  diversitat  cultural  i  religiosa  com  una  eina  de  diàleg,  interacció  i  cohesió,  garantint  polítiques  específiques  per assegurar la igualtat de drets i d’oportunitats de tothom, sense exclusió. Un nou espai polític obert i  transformador  ha  de  reconèixer  i  posar  en  valor  la  riquesa  que  suposa  la  diversitat  lingüística,  religiosa i cultural de la societat. Una societat diversa culturalment és una societat oberta al món, solidària, segura i sense por, alhora que integradora i cohesionada.

_________________________

Puede acceder a la Ponencia completa: Ponències zero Un País en Comú

Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share