Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

«Abraçades» a l’escola pública els dies 9 i 16 de setembre

La Plataforma en defensa de l´Ensenyament Públic inicia el curs escolar amb mobilitzacions

L’entitat valora positivament les accions dutes a terme aquest darrer curs en contra de les retallades en l’educació pública i contra la LOMQE, i manté les mobilitzacions de cara al nou curs.

Les constants retallades a l’escola pública valenciana per culpa de la política educativa estatal i autonòmica, amb l’única pretensió de desmantellar-la i privatitzar-la, i la futura aplicació de la nova llei d’educació, LOMQE, “ens mouen a començar de nou el curs defensant l’escola pública com a garantia d’igualtat d’oportunitats”, segons han assegurat fonts de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic.

Des de la Plataforma llancen també un missatge positiu de cara a l’inici de curs de prestigi de l’escola pública. “És cert que estem patint l’augment de ràtio a les aules, l’eliminació de places de professorat, la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d’infraestructures, entre altres qüestions, però el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics han demostrat que amb lluita s’aconsegueixen els objectius d’integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l’accés de la ciutadania al dret a l’educació”.

En conseqüència, la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic comença el curs convocant mobilitzacions. A la roda de premsa de hui han comptat amb el testimoni d’un pare, Abraham Canales, del CEIP Rei En Jaume de Xirivella, que ha lluitat molt perquè al seu centre s’òbriga una línia en valencià; amb Luis Miguel Arroyo, alumne compromés amb l’educació pública i l’accés al dret a l’educació i amb Empar Bataller del CEIP Ballester Fandos de València, mestra que treballa diàriament amb necessitats educatives especials.

La Plataforma anuncia el següent calendari d’accions: el 9 i 16 de setembre, coincidint amb l’inici de curs de primària i secundària respectivament, es convocaran abraçades a tots els centres públics i lectures de manifest.

Paral·lelament, es durà a terme una recollida de signatures contra la LOMQE, per una banda en claustres, consells escolars, etc. i per altra a tota la ciutadania en general. La Plataforma determinarà punts de trobada per a la recollida de signatures.

Plataforma Escuela Laica Valencia 2013

Acto de presentación de las movilizaciones. La compañera Raquel Ortiz, en representación de Valencia Laica, primera a la derecha.

Archivos de imagen relacionados

  • Plataforma Escuela Laica Valencia 2013
Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share