Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Richard Dawkins, doctor «honoris causa» por la Universitat de València

El próximo día 31 de marzo el profesor de Oxford Richard Dawkins, probablemente el ateo más famoso del mundo, va a ser nombrado doctro Honoris Causa en la Universidad de Valencia.

La institució investirà també Avelino Corma i André Constant Van Steirteghem

Richard Dawkins, un dels principals divulgadors de la teoria de l’evolucionisme i autors dels best-sellers mundials ‘El gen egoista’ i ‘El miratge de Déu’, serà investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València. Així ho ha decidit el Consell de Govern de la institució, que ha acordat investir també Avelino Corma, reconegut internacionalment per les seues contribucions a la tecnologia dels materials; i a André Constant Van Steirteghem, autor d’investigacions revolucionàries en el camp de l’esterilitat masculina i de la reproducció humana assistida.

La investidura de Dawkins ha estat aprovada a proposta del rector, Francisco Tomás. La decisió s’emmarca entre els actes de commemoració del bicentenari de Darwin (durant l’any 2009) i el 150 aniversari de la publicació de ‘L’origen de les espècies’. Richard Dawkins és professor of Public Understanding of Science de la Universitat d’Oxford. S’ha de destacar que en l’any 1909, la Universitat de València va ser una de les poques institucions acadèmiques europees que va homenatjar Charles Darwin en el centenari del seu naixement.

Richard Dawkins (Kenya, 1941) estudià a la Universitat d’Oxford, on va realitzar el seu doctorat sota la direcció de l’etòleg Nikolaas Tinbergen (premi Nobel de fisiologia o medicina 1973). Ha impartit classes de zoologia a la Universitat de Califòrnia (Berkeley) i a la d’Oxford. Des de 1995 és Fellow de New College i ocupa la càtedra Charles Simonyi per a la comprensió pública de la ciència. En 1997 fou elegit Fellow de la Royal Society of Literature i en 2001 de la Royal Society.

El professor Dawkins és autor de prop d’un centenar d’articles en revistes científiques d’àrees diverses com l’etologia, la neurociència, la sociologia i la filosofia. Dawkins és autor també d’una dotzena de llibres de divulgació científica, la majoria dels quals tracten sobre evolució biològica. ‘El gen egoista’ (1976), el seu primer llibre, s’ha traduït als principals idiomes i és condiderat el millor llibre de divulgació científica del segle xx. El seu llibre més recent, ‘El miratge de Déu’ (2006), s’ha convertit en un best-seller internacional i s’ha traduït a 45 idiomes.

A banda de la seua obra com a escriptor i científic, Dawkins s’ha distingit per la seua brillant i apassionada defensa de la ciència i el racionalisme. Richard Dawkins ha dut a terme una extraordinària tasca de promoció del pensament evolucionista.

Avelino Corma (Moncofa, 1951) va estudiar Química en la Universitat de València, i des de 1990 dirigeix l’Institut de Tecnologia Química, centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques de la Universitat Politècnica de València. El professor Corma està reconegut mundialment com un dels més prolífics i versàtils contribuïodrs a la ciència i la tecnologia dels materials, així com també a la catàlisi heterogènia. Des del punt de vista industrial ha contribuït particularment al descobriment i comercialització de nous catalitzadors per a la isomerització de naftes lleugeres. Corma ha publicat vora de 750 articles en revistes internacionals i és autor de tres llibres.

Per la seua banda, André Constant Van Steirteghem és autor d’investigacions revolucionàries en el camp del tractament de l’esterilitat masculina i en el diagnòstic de malalties monogèniques en embrions humans, que han evitat la transmissió hereditària de malalties molt greus. Així mateix, en el camp de la reproducció humana assistida Van Steirteghem lidera el grup capdavanter en la idea de transferència d’un embrió únic a l’úter, que ha permés la desaparició de gestacions múltiples.

Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share