Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Cullera Laica organitza una «ruta laica»

Les rutes temàtiques són itineraris pels llocs representatius de determinats fets històrics, etnològics, artístics, etc. Les rutes permeten conéixer in situ i de primera mà els testimonis arquitectònics, mediambientals, culturals, etc., dels fets objecte de la visita, i són un element de promoció cívica, cultural i turística.

Cullera, situada a 35 Km. al sud de València, posseïx un valuós patrimoni material i immaterial. En est últim aspecte, cal destacar les petjades que encara queden de l’important moviment emancipador de l’ésser humà que hi hagué a Cullera des de l’ultim terç del segle XIX fins el primer del XX. Un dels principis d’eixe moviment fou el laïcisme, entés com l’establiment de les condicions jurídiques, polítiques i socials idònies per al desenvolupament ple de la llibertat de pensament, considerada hui com el fonament de totes les llibertats.

         La ruta presentada amb motiu de les Festes Majors és un itinerari per aquells enclavaments del municipi de Cullera encara conservats que per alguna raó són referents del laïcisme o llibertat de pensament, com la Casa de Palomes, l’Escolaica o l’antic cementeri civil, entre altres. La ruta laica tindrà lloc el 13 d’abril de 2013, eixirà a les 17 h. des de la parada d’autobusos de la Rambla Sant Isidre (davant de l’oficina de Correus), i es recorrerà part en tren turístic i part a peu. A més de les corresponents explicacions que es realitzen, les persones assistents podran recollir material gràfic que testimonia el valor històric de cada lloc.
 
Ayuntamiento Cullera

Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share