Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Carta de València Laica y AVALL a los partidos pidiendo la retirada de simbología religiosa de diciembre en las instituciones valencianas

Senyores Diputades

Senyors Diputats

Com tots els anys, tant València Laica com l’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (AVALL), reprenem la campanya per a recordar que les institucions públiques haurien de respectar escrupolosament l’aconfessionalitat de l’Estat.

Hauria de ser innecessari recordar que la nostra Constitució estableix en el seu article 16.3 que “Cap confessió tindrà caràcter estatal”.

Que durant el mes de desembre, en moltes institucions públiques (Corts, diputacions, ajuntaments, hospitals, escoles públiques, centres de salut) es vénen instal·lant escenografies representatives (pessebres) del ritual catòlic referides al naixement del déu d’aquesta religió.

Que la majoria de les ocasions, es tracta d’ocultar el caràcter religiós catòlic d’aquesta representació amb les reiterades justificacions d’acte cultural i tradicional.

La no confessionalitat explicitada en la Constitució, hauria d’implicar la neutralitat, quant als ritus i els símbols, de qualsevol confessió religiosa, i per tant la no exhibició d’aquests símbols en les instal·lacions públiques.

D’altra banda, la presència d’aquests símbols en els llocs on transiten milers de visitants, esperen milers de pacients o estudien milers de xiquetes i xiquets de molt diverses confessions o de cap, suposen una vulneració dels drets que de la no confessionalitat es dedueixen.

La garantia d’una convivència pacífica, edificant i enriquidora ha de basar-se en tres pilars fonamentals:

  • El respecte mutu.
  • La igualtat de totes les idees i creences (inclòs el dret a no creure).
  • La neutralitat de l’espai públic davant aquestes idees i creences.

Per tot això, amable però contundentment, li sol·licitem que es donen les indicacions oportunes, per a la no exhibició, o si escau retirada, de qualsevol simbologia religiosa que aprofite els espais públics per a l’expansió de les seves creences i ideari particular.

Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share