Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Presentación del libro de R. Camil Torres Fabra en la sede de Cullera Laica

La presentació del llibre «El anys vertiginosos a un poble del País Valencià. Cullera, 1909-1939» es farà divendres 9 de setembre, a les 20 hores, a la seu de Cullera Laica, carrer Colón, núm 4. L’acte encetarà un seguit d’homenatges que organitzarà Cullera Laica en record i estima d’Emili.

R. Camil Torres Fabra, autor del llibre, el dedica a la memòria d’Emili Renard Vallet i està editat per Cullera Laica. L’autor, als darrers paràgrafs de la introducció, especifica les qüestions que aborda:

«Cullera, al llarg d’aquests anys, com la resta de les localitats espanyoles, va veure plasmades en pròpia pell les diverses acceleracions i frenades que es van produir personificades en les protestes davant de la guerra del Marroc (successos de 1911) o l’agitada lluita sindical durant la Segona República i la revolució durant la guerra; les crisis econòmiques com ara la letargia de l’exportació agrària durant la Primera Guerra Mundial, els efectes de la crisis de 1929, les penúries de la guerra, etc., mentre que en el pla social els tímids avenços socials van quedar guillotinats el 1939 alhora que l’eclosió política va resultar molt variada però també polvoritzada aquell any.

Aquestes són les qüestions que intentarem abordar el més aproximadament possible amb les nostres certeses i limitacions, tenint sempre a Cullera com a eix conductor i subjecte d’anàlisi examinant ruptures i continuïtats»

Total
0
Shares
Artículos relacionados
El alcalde de Ciudad Real, concejales y Guardia Civil en la misa y procesión de la Virgen de la Cabeza
Leer más

Autoridades públicas en actos religiosos

De España: De otros países:
Total
0
Share