Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Presentació del llibre: “Los obispos de la mezquita de Córdoba”. Immatriculacions, l’escàndol de l’església. 25/4/2023 a les 18.30h CCC Octubre

ACICOM col·labora amb València Laica, organitzant aquest acte de presentació del llibre “Los obispos de la mezquita de Córdoba” un treball d’investigació sobre un dels casos més sagnants de les immatriculacions, l’escàndol de l’església. Una activitat que emmarquem amb els projectes de Memòria ARA que desenvolupem en ACICOM, amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Us convidem a un acte contra les immatriculacions de l’Església catòlica, que comptarà amb diverses intervencions, destacant la de Miguel Santiago Losada, autor del llibre “ Los obispos de la mezquita de Córdoba”.

Les immatriculacions de l’Església catòlica suposen el major escàndol d’apropiació indeguda i espoli al poble espanyol que la corporació catòlica ha dut a terme en el terreny econòmic des de 1946. Estimem en 100.000 el nombre d’immobles usurpats.

Però la corporació catòlica no és la responsable última. Volem recordar ací que és l’estat espanyol el consentidor i còmplice ja que encara que va deixar molt reduïda la xifra d’immobles, només 35.000, ni tan sols aquesta rebaixa està disposat a exigir-los.

A València, el nostre Micalet, és el símbol que representa la resta d’immatriculacions al País Valencià, béns del poble i no del Vaticà.

En l’acte intervindran:

Juan Medina, politòleg i regidor de Quart de Poblet, nou president d'ACICOM - Diari La Veu del País Valencià

Juan Medina Cobo, president d’ACICOM, que donarà la benvinguda.

Raquel Ortiz, coordinadora de València Laica, critica al alcalde Ribó por su apoyo a los los actos religiosos en recuerdo de las víctimas del coronavirus – El Observatorio del laicismo

Raquel Ortiz, coordinadora d’Europa Laica, València que presentarà.

A.Manuel Rodríguez Ramos.jpg

Antonio Manuel Rodríguez Ramos, professor, escriptor i activista, doctor en dret, professor de dret civil i dret agrari en la Universitat de Còrdova. Patró de la Fundació Blas Infante i director de la Càtedra Blas Infante d’Andújar. Membre fundador i vicepresident de la Federació Ateneos de Andalucía. Membre del consell assessor de la càtedra de Memòria Democràtica de la Universitat de Còrdova. Autor de nombrosos assajos, novel·les, discos i curtmetratges. Guanyador de diversos reconeixements, el més recent dels quals, el Premi Carmen de l’Academia del Cine de Andalucía a la millor cançó original, Nana a Medias, del documental Pico Reja. La seua última novel·la és “La luz que fuimos” i acaba d’estrenar en Canal Sur la serie “Arqueología del jondo” que condueix i dirigeix, basada en el seu llibre del mateix nom. Membre fundador de la Plataforma “Mezquita Catedral Patrimonio de Tod@s”, en aquest cas, compareix com a portaveu de la coordinadora estatal Recuperando.

Juan José Tamayo - Wikipedia, la enciclopedia libre

Juan José Tamayo, teòleg i escriptor. Doctor en Teologia i Filosofia, Emèrit de la Càtedra de Teologia i Ciències de les Religions “Ignacio Ellacuría”, de la Universitat Carlos III de Madrid. Secretari General de l’Associación de Teólogas i Teólogos Juan XXIII i membre del Comité Internacional del Fòrum Mundial de Teologia i Alliberament. Ha rebut nombrosos premis entre els quals cal citar: el Premi Internacional dels Estudis Àrabs i Islàmics de la República de Tunísia pel seu llibre Islam. Cultura, Religió i Política en 2009 (Trotta, 2009, 2a ed.); el premi de la Lliga Espanyola pels Drets Humans en 2013 amb motiu del centenari de la seua creació; el premi de la Convivència Àrab Espanyola en 2010; el premi de la Fundació Segle Futur en 2013 per la defensa dels drets humans i el diàleg entre religions. Investigacions i estudis sobre les teologies de l’alliberament i del sud global; la teologia islamicocristiana de l’alliberament; la teologia feminista; la teologia del pluralisme i del diàleg intercultural i interreligiós. La seua teologia és inseparable del seu compromís ètic amb els sectors més vulnerables de la societat i els pobles oprimits pels diferents sistemes de dominació: capitalisme, colonialisme, patriarcat, fonamentalismes, etc. La seua vida i el seu pensament se situen a la frontera i estan marcades per la consciència crítica i la praxi d’alliberament, la dissidència i l’heterodòxia. En 2003 va rebre la condemna del seu llibre: Dios y Jesús. El horizonte religioso de Jesús de Nazaret per part de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, presidida llavors pel cardenal Ratzinger, triat dos anys després Papa. És autor de més de 70 llibres (té més llibres que anys), traduïts a diversos idiomes: català, italià, portugués, francés, alemany, polonés, àrab. Entre els més recents cal destacar: Invitació a la utopia, Una altra teologia és possible, Cinquanta intel·lectuals per a una consciència crítica, Teologies del Sud, El gir descolonitzador, La Internacional de l’odi i l’últim,  La compassió en un món injust.

Miguel Santiago Losada, autor del llibre. Es defineix com a andalús i ciutadà del món. Llicenciat en ciències biològiques per la Universitat de Còrdova, va exercir la seua tasca docent de professor de biologia i geologia en diferents instituts públics d’Andalusia. Implicat des de molt jove en els moviments socials, aposta pels drets humans, la igualtat, la interculturalitat i la interreligiositat. Desenvolupa el seu compromís en diferents ONG implicades en la inclusió social, és cofundador del Comité de Solidaritat amb Amèrica Llatina de Còrdova, de l’Associació d’Educadors “Trobada al Carrer” i de l’associació “Kala” en suport a joves migrants. Membre d’Asamblea de Andalucía, “Andalucía Viva”, Plataforma estatal “Recuperant”, portaveu de la Plataforma “Mezquita-Catedral, Patrimonio de Tod@s”, portaveu de la Plataforma “En Defensa del Patrimonio d’Andalucía”. El seu andalusisme i la seua aposta social per una Andalusia lliure, justa i igualitària li ha fet valedor de ser patró de la Fundació Blas Infante en 2023. Va fer treballs socials amb els llauradors i els pobles joves del Perú en 1990 i va ser observador internacional per als Drets Humans a Xiapas (Mèxic) en febrer de 1998. Autor dels llibres Abrazados por la Utopía (2018) i de Los Obispos de la Mezquita de Córdoba, (2022), i és coautor de les publicacions: 50 años de la declaración universal de los Derechos Humanos… Ya va siendo hora (1998), Existen alternativas. Cinco años demandando el respeto a los Derechos Humanos y la dignidad de las personas encarceladas (2001), Infancia y juventud marginadas (2006), Los más vulnerables ¿menores peligrosos o menores peligro? (2008), ¿Menores sin derechos? Infancia extranjera desprotegida/Juventud penalizada (2010), ¿Violencia juvenil o juventud violentada? (2011), 20 Años de encuentros en las zonas con más pobreza y exclusión social (2011), Dioses en las aulas. Educación y diálogo interreligioso (2012), Mezquita-Catedral: un debate ciudadano (2014).


Entrada lliure, prèvia inscripció fins a cobrir l’aforament.

Reserva la teua plaça en:

https://bit.ly/Obispos-mezquita-Cordoba

O amb el Codi QR:

Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share