Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Crean una plataforma para recuperar los bienes inmatriculados por la Iglesia

Es constitueix la Plataforma catalana per la Recuperació dels Béns Immatriculats per l’Església

La Plataforma catalana per la Recuperació del Béns Immatriculats per l’Església s’ha constituït avui amb sis entitats fundadores. La plataforma denunciarà que l’Administració incompleix la reversió de les immatriculacions de l’Església catòlica, és a dir, l’autocertificació per part dels bisbats de propietats de domini públic, que, a més, d’ençà que la Constitució Espanyola del 1978 va instaurar l’Estat aconfessional han passat a ser il·legals.

Les entitats i persones que integren la Plataforma comparteixen els següents objectius en aquesta lluita:

  • La recuperació dels patrimonis immatriculats a través de l’Article 206 de la Llei Hipotecària del 1946 i per coordinar-nos i organitzar-nos en l’àmbit de Catalunya amb totes las entitats que lluitem per aquest objectiu.
  • Organitzar-nos  conjuntament per executar a Catalunya els acords i estratègies de la Coordinadora Recuperando, alhora de fer accions de lluita, mobilització i pressió conjunta en l’àmbit de tot l´Estat.
  • Fomentar directa o indirectament iniciatives polítiques al Parlament de Catalunya, i incidir perquè Govern de la Generalitat i Administració local preservin el patrimoni públic dels legítims propietaris, ja siguin dels pobles i ciutats, ajuntaments, comunitats de veïns o particulars.
  • Treballar per la defensa dels béns de domini públic immatriculats pels bisbats (entitats privades) a través de campanyes de formació, xerrades, cursos, reunions, xarxes socials, campanyes a la premsa, entre altres.
  • Defensa dels punts que la Plataforma acordi reivindicar per acord de la majoria.

Son membres fundadors de la Plataforma:
Unió de Pagesos de Catalunya
Fundació Ferrer i Guàrdia
Europa Laica-Catalunya
Col·lectiu Iaioflautes
Ateus de Catalunya
ADALQUI Associació

También aparece en

Total
0
Shares
Artículos relacionados
La iglesia de Sacos (Pontevedra) con 315 000 euros de la Xunta renovará su cubierta y el coro antes de restaurar las pinturas murales
Leer más

Restauración de bienes religiosos con fondos públicos

Relación de bienes religiosos con proyectos de mantenimiento financiados con fondos públicos que se ha identificado en el…
El alcalde (PP) de Sevilla, otras autoridades y el Ejército en la misa y procesión de la espada de san Fernando en la catedral que festeja San Clemente
Leer más

Autoridades públicas en actos religiosos

De España: De otros países:
Total
0
Share