Manifest en defensa de la llibertat d’expressió i de l’escola pública

Una vegada més ací està la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic aquesta vegada en defensa de l’escola pública i de la llibertat d’expressió. Perquè entenem que les dues coses han sigut greument atacades arran l’última visita a Xàtiva del president Fabra per la inauguració d’una part del convent de Sant Doménech.

La Plataforma lluita sempre per una educació publica, laica i de qualitat. Ara estem ací perquè després de la visita de Fabra a Xàtiva s’ha posat de manifest que, a més de furtar-nos els serveis públics,  l’estat del benestar, també volen deixar-nos sense veu, muts, humiliats i vençuts.

Rebutgem totalment els atacs a la llibertat d’expressió davant l’estat policial que es volen imposar per a impedir i dificultar la veu del poble i fer-nos callar. Sabem que el que pretenen és generar-nos més i més por, perquè ens volen muts, poregosos, silenciosos sense que ningú diga el que tots pensem: que són ells els que han causat la crisis, i són ells els que han de pagar-la. No nosaltres. Mai nosaltres.

Ens juntem ací ara per rebutjar amb rotunditat eixe estat de temor, per rebutjar el continu atac a la llibertat d’expressió sota la justificació de “la crisi”. La constant discussió dels nostres drets constitucionals, l’aprovació de la nova llei de seguretat són mesures per protegir-se, per aconseguir el silenci més absolut que acalle les protestes i les exigències del poble.

També estem ací, com altres vegades, per defensar UNA ESCOLA PÚBLICA i en llibertat, on no hi hagen ingerències polítiques i on la política servisca per  garantir la seua qualitat, per resoldre les necessitats  de les famílies i millorar la qualitat de l’ensenyament, sempre públic, laic i en valencià. El PP vol que centrem la nostra atenció en l’anècdota d’uns xiquets presumptament manipulats perquè no  ens adonem de totes les llibertats que portem furtades ja.

Sabem que qui manipula i es bota les lleis és el govern valencià, per usar la inspecció educativa amb finalitats partidistes; per usar els xiquets i xiquetes amb finalitats propagandístiques quan fan mítings en les seues visites a les escoles i instituts i es fotografia  amb l’alumnat sense demanar permís. N’hi ha tants exemples… Qui incompleix les seues responsabilitats es la Conselleria  per no solucionar els problemes que té el sistema educatiu; per retallar les plantilles de professorat, les beques de menjador i de transport escolar, les ajudes als llibres de text; per augmentar les taxes universitàries, augmentar la ràtio d’alumnat a l’aula, etc., etc., etc.

Reivindiquem, per tant, una escola pública, plural, democràtica, crítica, laica, lliure i en la nostra llengua. Reclamem també la nostra ràdio i televisió. Exercim el nostre dret a la discrepància i a la llibertat d’expressió i exigim la retirada de qualsevol mesura la qual tinga com a objectiu penalitzar el lliure exercici dels nostres drets ciutadans

Ací estem hui, i ací estarem les vegades que faça falta, perquè la veu i la raó es nostra i ningú ens l’arrebatarà. Cap agressió sense resposta!

Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic i FAPA

València, 23 de desembre de 2013

concentracion libertad expresion escuela Valencia 3

concentracion libertad expresion escuela Valencia 2

 

Print Friendly, PDF & Email

También te podría gustar...