Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

El Colectivo de Indignados de Figueras se manifiesta contra la visita de Ratzinger

El Colectivo dio lectura durante la concentración a estos dos escritos:

MOCIÓN AL PLENO DEL AYUNTAMIENTO DE FIGUERAS

El Col·lectiu d'Indignats i Indignades de Figueres volem deixar clar el nostre desacord amb la visita que el papa Benedicto XVI farà a Madrid per assistir a l’anomenada jornada mundial de la joventut” … catòlica.

És per això que vàrem presentar una moció al Ple Municipal de Figueres, en la que denunciavem :

1- el cost econòmic que representa la visita:

Per aquesta visita s’han mobilitzat 8 Ministeris, l’Estat central es gastarà 25 milions d’euros; empreses privades han anunciat donacions per valor de diverses desenes de milions d’euros…amb les conseqüents desgravacions fiscals al ser l’esdeveniment declarat com d’excepcional interès. Així mateix les institucions de Madrid tenen previst gastar-se diverses desenes de milions en allotjament, seguretat, sanitat, publicitat, neteja, so i diversa parafernàlia.

Hi ha càlculs que situen la despesa final al voltant dels 100 milions d’euros, que en bona part sortirà de les arques públiques… de diners que paguem entre tots i totes.

2- el tracte que rebrà el Sr. Ratzinger:

el Govern i institucions de l’Estat tenen previst l’organització de diversos actes protocol·laris al més alt nivell, per a un esdeveniment que és de caràcter pastoral i privat i, en tot cas, exclusivament adreçat als creients d’una determinada religió, la catòlica.

3- les declaracions de menyspreu que en anteriors visites ha fet el Papa contra drets democràtics aprovats pel Parlament de l’Estat espanyol:

Són públiques les seves declaracions en contra la llei del divorci o el matrimoni de parelles homosexuals, declaracions que no se li consentirien a cap altre responsable polític del món per considerar-se una greu ingerència en afers interns.

És per tot plegat que proposavem que el Ple de l’Ajuntament de FIGUERES manifestes el seu desacord per la visita…

Finalment l’Ajuntament va decidir que no passaven la moció al Ple o sigui que entenem que l'Ajuntament de Figueres està d'acord amb la despesa , la rebuda i en aguantar les possibles declaracions del Sr Ratzinger.

Tot i així bona part de la ciutadania està en desacord amb la visita, des de col.lectius de creients fins a ateus… i nosaltres El Col·lectiu d'Indignats i Indignades de Figueres us proposem que analitzem i denunciem, el cost econòmic i social que representa la visita i el manteniment de l’Esglèsia Catòlica amb els impostos que paguem entre tots i totes.

—————————————–

APOSTASÍA

Arreu de l'Estat, coincidint amb la visita del papa i com a forma de protesta, s'engegat una campanya per fer apostasia de la religió catòlica.

L'apostasia és l'acte de renunciar a la religió què hom professa o en la que ha estat batejat.

L’Església Catòlica i altres confessions cristianes s’aprofiten d’una tradició secular, com és la celebració dels naixements, per incrementar la seva implantació social. El bateig no és una simple celebració, és un “sacrament” que pressuposa l’ingrés del nadó a una comunitat religiosa.

L’absència d’alternatives laiques per a celebrar aquest tipus d’esdeveniments afavoreix la perpetuació dels ritus religiosos i fa que molts ciutadans, quan arriben a la majoria d’edat, es trobin formant part d’una confessió religiosa que mai han escollit i que no s’adiu amb les seves idees.

Perquè aquestes persones puguin regularitzar la seva situació i evitar que les confessions religioses treguin profit de la seva passivitat és possible exercir el legítim dret a l’apostasia.

En aquest moment, a l'Estat Espanyol, les persones que han arribat a la majoria d'edat poden legalment apostatar.

Algunes persones, siguin o no creients, ho fan com a part de la seva lluita per la llibertat de consciència i com una opció vàlida per arribar a una societat més lliure.

Però l'apostasia no és tant sols un acte testimonial, l'església catòlica rep subvencions milionàries per part de l'Estat, via Concordat i Pressupostos Generals, subvencions que tenen relació amb el nombre de fidels inscrits com a tal, subvencions que paguem entre tots i totes a través dels nostres impostos, siguem creients o no.

És per tot plegat i des del nostre respecte a les creences individuals i formes de veure el món de cada persona, que us convidem a informar-vos del procés que podeu seguir per apostatar.

Indignats i Indignades de Figueres

Agost 2011

Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share