Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

Cullera Laica insta a l’Ajuntament de Cullera a recuperar una Biblioteca confiscada en 1910 pel jutjat de Sueca

En maig de 1910, el jutjat de Sueca va confiscar el Llibre de socis, documents i Biblioteca (composta per més de 700 volums) de la “Sociedad Instructiva Escuela Moderna” de Cullera. Aquesta societat sostenia una escola racionalista, de la qual se sap ben poc, precisament per la persecució i espoli a què es va veure sotmesa. En qualsevol cas, i al marge d’altres aspectes, era una escola fonamentada en la raó i en la ciència, la qual cosa la converteix en un bé cultural intangible que dota els seus materials d’un important valor cultural i educatiu afegit.
Del destí del material confiscat mai no es va saber res. Encara que no seria d’estranyar que els llibres foren destruïts, cap la possibilitat que encara es conserven en algun o altre arxiu o biblioteca, pública o privada. Com que hui no existeix l’esmentada societat ni cap altra “hereva” que pogués reivindicar legítimament la propietat de la seua documentació i Biblioteca, entenem que és l’Ajuntament de Cullera l’entitat a la que li correspon fer els tràmits pertinents.
Consegüentment, el passat 27 de setembre, Cullera Laica va sol·licitar a l’Ajuntament de Cullera que realitzara les gestions i indagacions necessàries encaminades a conèixer el destí de la documentació i Biblioteca confiscada a aquesta entitat cullerenca, i que en cas de què encara es conserven total o parcialment, les reclame com a legítim titular.
            Com sempre, Cullera Laica va oferir a l’Ajuntament tota la seua col·laboració.

Total
0
Shares
Artículos relacionados
El alcalde de Andújar junto al obispo de Jaén presiden la presentación del Año Jubilar de la Virgen de la Cabeza que conmemora los 800 años de su aparición
Leer más

Autoridades públicas en actos religiosos

De España:
Total
0
Share