Asóciate
Participa

¿Quieres participar?

Estas son algunas maneras para colaborar con el movimiento laicista:

  1. Difundiendo nuestras campañas.
  2. Asociándote a Europa Laica.
  3. Compartiendo contenido relevante.
  4. Formando parte de la red de observadores.
  5. Colaborando económicamente.

La Barcelona laica se organiza para protestar durante la visita del Papa

Varios colectivos de la ciudad preparan actos de todo tipo para los días 6 y 7 de noviembre

Milers de barcelonins esperen la visita de Benet XVI els propers dies 6 i 7 de novembre per consagrar la Sagrada Família. Molts d'ells s'han ofert com a voluntaris per aprofitar aquesta fita històrica i formar part de l'organització, i molts d'altres preparen diferents activitats de benvinguda, com una bandera gegant de l'Estat del Vaticà plena de pregàries escrites per famílies diverses. Però no tots els barcelonins esperen el Sant Pare amb fe i il·lusió. La campanya de la Barcelona laica contra la visita del Papa ja està en marxa. Des de fa dies circula per les xarxes socials, però ja ha entrat a les seus de moltes entitats. Ahir mateix, a les vuit del vespre, es van celebrar almenys dues assemblees diferents per decidir actes de protesta.

Feministes, gais i lesbianes, entitats laiques i d'esquerres, okupes, sindicats i col·lectius de gent jove, entre d'altres, se senten molestos per la visita del pontífex i ja s'estan organitzant per preparar actes en contra. De moment ja s'ha acordat una concentració unitària el dia 4 de novembre a la plaça de Sant Jaume, sota el lema Jo no t'espero, que ja es va utilitzar a València durant la visita del Papa l'any 2006.

L'objectiu de la concentració "és demostrar que tenim força per unificar criteris", segons explica Albert Riba, president de l'entitat Ateus de Catalunya. Riba va avançar que diverses entitats han confirmat la seva presència, algunes, fins i tot, procedents de Madrid, Albacete i València. Riba, que també és portaveu de la campanya Jo no t'espero, va explicar els motius de la protesta: "El senyor Ratzinger té dret a passejar per on vulgui. Nosaltres ens queixem del tractament que es fa des d'aquí. Només són un Estat de pa sucat amb oli, autoritari i misogin". De la llarga llista de crítiques, la primera és la del "finançament de les creences religioses amb diners públics".

Pancartes als balcons

Més enllà d'aquest acte unitari, cada col·lectiu està preparant protestes perquè es considera que cadascú té motius propis per oposar-se a la visita del Papa. El Casal de Joves de Catalunya, juntament amb la Lliga per la Laïcitat, ja han encarregat pancartes amb el lema Jo no t'espero i faran campanya perquè, qui vulgui, la pugui recollir i penjar al balcó. Les entitats juvenils també estan organitzant "una festa de capellans i de monges al Casal de Joves de la Guine­ueta", segons va explicar Marta López, secretària general del Casal de Joves de Catalunya. La representant juvenil va assegurar que "hi ha molts motius per protestar" i va posar com a exemples la influència de l'Església en l'administració de l'Estat i els valors d'aquesta institució.

També protestaran amb pancartes els veïns de la Sagrada Família, juntament amb col·lectius de l'esquerra independentista del barri. De moment per aquest diumenge han organitzat una performance a l'avinguda Gaudí. La seva denúncia se centra també en les complicacions de trànsit i de seguretat que causarà la visita.

El portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya, Eugeni Rodríguez, va explicar que aquests dies estan decidint quins actes faran en contra de la presència de Benet XVI, perquè consideren que "el Papa és la màxima institució de l'Església catòlica, un dels més gran enemics de les persones gais, lesbianes i transsexuals i de les que defensen la llibertat sexual". Riba es va referir als casos d'abusos que s'han descobert dins de l'Església: "El mínim que hauria de fer és portar els responsables a la justícia".

El col·lectiu okupa també pre­para campanyes de denúncia durant la visita del Papa. De fet, l'últim punt de la darrera assemblea que va celebrar el Moviment 25 de Setembre (els okupants del banc de la plaça de Catalunya) va ser convocar "jornades de lluita" durant els dies 6 i 7 de novembre.

Archivos de imagen relacionados

  • No papa Barcelona
Total
0
Shares
Artículos relacionados
Total
0
Share